Blog

Blog-Sfaturi stomatologice articole si informatii utile Citeste articole despre igiena dentara, afectiuni orale, albire dentara...

Ce nu stiai despre dantura ta

Ce nu stiai despre dantura ta

               Avem tendinta de a ne rezuma doar la cateva aspecte in ceea ce priveste grija fata de dantura. Pentru ca asa am fost educati, pentru ca nu dedicam suficient timp acestui aspect, pentru ca….motivele sunt diverse. Insa intelegand mai bine si stiind mai multe din domeniu putem sa imbunatatim vizibil grija fata de dantura.

Se spune ca bomboanele sunt cele care provoaca carii. Daca asa ar sta lucrurile 100% acest segement ar fi falimentar. Dar nu este singurul caci avem atat de multe alimente cu un nivel crescut de zahar incat lista este cu mult mai vasta: mierea, fructele uscate, sucurile in general.

Stim ca prima data suntem „dotati” cu dinti de lapte. Si pentru ca nu sunt permanenti multi au tendinta de a crede ca pana cand nu este timpul periajul si grija fata de dantura nu este parte prea importanta din viata copilului. Nimic mai gresit caci cin primul rand copilul trebuie sa deprinda aceasta idee ca si nevoie, de a se spala corect si frecvent pe dinti. Greu de crezut sau nu grija pentru dentitie ar trebui sa inceapa inca de la 6 luni. In plus problemele dentare ale dintilor de lapte se transmit la cei permanenti, de aceea trebuie sa se mentina un nivel optim indiferent de varsta.

Stiai ca in unele cazuri dintii de lapte pot deveni permanenti? Pentru ca nu exista un inlocuitor se intampla ca dintele de lapte sa ramana ca si permanent.

Masele de minte apar doar in cazul a 35% din cazul populatiei. Conform cercetatorilor adaptat la viata actuala nu prea mai avem nevoie de astfel de masele si se pare ca in viitor oamenii se vor naste fara ele.

Si daca un zambet perfect este ceea spre ce tinde mai toata lumea se pare ca o mare influenta o are si cultura. In Japonia spre exemplu sunt cazuri ale celor care isi doresc dinti mai strambi si ingramaditi pentru ca sunt semn de tinerete. Insa cu siguranta sanatatea acestora si nuanta cat mai alba este un etalon al perfectiunii ce nu se pierde din vedere indiferent despre ce cultura este vorba.